top of page

Sun, 07 July

|

Athens, Greece

Athens

Athens
Athens

Time & Location

07 July 2024, 9:00 am

Athens, Greece

About the event

Register now

Το Penny Marathon Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το Penny Marathon είναι μια ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PENNY MARATHON 2024, ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PENNY MARATHON 2024, ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ...

Που αποσκοπεί το Penny Marathon;

Αυτή η εκδήλωση διοργανώνεται και υποστηρίζεται από εθελοντές με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα,  αναγνωρίζοντας και βοηθώντας το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που μοχθούν για την καλή διαβίωση των ζώων στη χώρα μας.

Πότε θα διεξαχθεί το Penny Marathon;

Το 2024 το Penny Marathon θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Πόσο κοστίζει η εγγραφή;

Η εγγραφή είναι δωρεάν.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος θα συνεργαστούμε και πάλι με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι μία δωρεά μέσω του site μας ή να φέρετε μαζί σας μια δωρεά τροφής για σκύλους ή γάτες.

Που θα πραγματοποιηθεί;

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο βρίσκεται στην Λεωφόρο Συγγρού 364, στην Καλλιθέα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο καφέ-εστιατόριο Canal στη βόρεια όχθη του Καναλιού.

Υπάρχουν δύο επιλογές συμμετοχής. Διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω.

Θα υπάρχουν σημαίες, και εθελοντές μέσα στο ΚΠΙΣΝ που θα υποδεικνύουν τα σημεία της διαδρομής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βραχιολάκι, στο σημείο της εκκίνησης, με το οποίο θα μπορούν να λάβουν snacks που θα τους προσφέρονται  για τον αγώνα (όπως νερό, μπανάνες κλπ). Κάθε τετράποδος συμμετέχοντας, θα λάβει μια μπαντάνα Penny Marathon.

1. Μπορείτε να λάβετε μέρος στα 10 χλμ. Τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο*.

Ώρα συνάντησης: 09:00 π.μ. Ώρα εκκίνησης: 09:30 π.μ. ΑΥΣΤΗΡΑ

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 10χλμ. Τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο είναι το Canal στο ΚΠΙΣΝ.

*Οι ποδηλάτες θα χρειαστεί να αφήσουν τα ποδήλατά τους σε ασφαλές σημείο εάν θέλουν να συμμετάσχουν στο γύρο του καναλιού, καθώς απαγορεύονται τα ποδήλατα γύρω από το Κανάλι.

2. Μπορείτε να τρέξετε ή  να περπατήσετε ένα (1) χιλιόμετρο. Και με τον σκύλο σας!

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για το ένα (1) χλμ τρέξιμο/περπάτημα με τον σκύλο σας είναι το Canal του ΚΠΙΣΝ!

Ώρα συνάντησης: 09:30 πμ Ώρα εκκίνησης: 10:15 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ

Στη συνέχεια, όπου θα προστεθούν και οι κηδεμόνες με τα σκυλιά τους που θέλουν να συμμετέχουν (πάντα με τη χρήση λουριού), θα κάνουμε ένα (1) γύρο, ενός χιλιομέτρου, περιμετρικά του Καναλιού και θα τερματίσουμε όλοι μαζί στο σημείο εκκίνησης όπου είναι και το σημείο τερματισμού! Στο τερματισμό θα σας περιμένει ένα ελαφρύ γεύμα..

Καθώς ενδέχεται να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στους παραπάνω χρόνους, θερμή παράκληση για την υπομονή και την ευελιξία σας, εστιάζοντας στο γεγονός πως όλοι τρέχουμε για καλό σκοπό

Ποια θα είναι η διαδρομή;

Η διαδρομή για τα 10 χλμ. τρέξιμο είναι μία (1)  στροφή περιμετρικά του καναλιού και τέσσερις (4) στροφές περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ στον ποδηλατόδρομο και μία στροφή του ενός  χιλιομέτρου περιμετρικά του καναλιού.

Θέλω να λάβω μέρος στα 10χλμ. Μπορώ να φέρω και τον σκύλο μου;

Μπορείτε να φέρετε τον σκύλο σας αρκεί να υπάρχει συνοδός που θα τον κρατήσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής των 9χλμ.

Δεν είμαι πολύ γρήγορος, μπορώ να πάρω μέρος;

Φυσικά! Η εκδήλωσή μας αποτελεί γιορτή χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα. Μπορείτε να περπατήσετε τη διαδρομή χωρίς τρέξιμο. Στόχος είναι να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μαζί σαν  μια παρέα!

Υπάρχει, επίσης, η διαδρομή του ενός (1) χιλιομέτρου, ιδανική για οικογένειες και όσους προτιμούν να διανύσουν μικρότερη απόσταση με τον σκύλο τους.

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;

Ναι, η εγγραφή είναι υποχρεωτική για την καλύτερη οργάνωση της δράσης.

Για εγγραφές: https://www.pennymarathon.com/event-details-registration/athens

Είναι επίσημος αγώνας;

Όχι, δεν είναι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί και δεν  θα πάρετε κάποιο αριθμό. Ωστόσο, παρακαλείσθε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Νερά και τροφοδοσία θα παρέχονται;

Ναι, νερό για όλους και μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Αν θέλετε να έχετε επιπλέον ρούχα για να αλλάξετε, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορεί να τα μεταφέρει για εσάς. Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;

Ναι. Μπορούν να σας περιμένουν στο Canal εντός του ΚΠΙΣΝ, όπου είναι το σημείο τερματισμού μας.

Η ώρα τερματισμού θα είναι περίπου μεταξύ 10:30-11:30.

Θα υπάρχει κάτι για φαγητό;

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, θα λάβουν μετά τον τερματισμό τους φαγητό και νερό. Θα έχουμε επίσης και κάτι ιδιαίτερο για όσους τερματίσουν!

Θα υπάρχει φωτογράφος;

Ναι, η εκδήλωση θα καλυφθεί φωτογραφικά και με βίντεο. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο απέναντι στα αδέσποτα ζώα, και οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Για το λόγο αυτό με τη συμμετοχή σας στον αγώνα συναινείτε στη λήψη οπτικού υλικού (φωτογραφία και βίντεο) στο οποίο θα απεικονίζεστε.

Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά;

Ναι! https://www.mycause.com.au/events/pennymarathon

Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω;

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Penny Marathon, καλέστε Rach Cassar (6975162464) ή στείλτε email info@pennymarathon.com

Δεν μπορώ να συμμετέχω τελικά στο Penny Marathon, πως μπορώ να ακυρώσω την συμμετοχή μου;

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσετε, τελικά, να συμμετάσχετε, παρακαλούμε  στείλτε μας ενημερωτικό email στο info@pennymarathon.com ή καλέστε στο 6975162464, Rachel Cassar, ώστε να καλυφθεί η θέση σας από κάποιον άλλο που θα ήθελε να λάβει μέρος.

Register now

Share this event

bottom of page